Afgelopen weekend vond in het Belgische Hazewinkel de Coupe de la Jeunesse plaats; een internationale roeiwedstrijd voor junioren onder de 18 jaar. Voor het eerst sinds jaren was ook ARZV Roei vertegenwoordigd dankzij Joram Norttrot, meldde de club woensdag. De tegenstand bleek nog even te fel, maar de nieuweling maakte evengoed indruk.

Nottrot roeit pas een kleine twee jaar. Tijdens een talent testdag van het NOC*NSF werd hem aangeraden te gaan roeien en dat bleek een succes. Tijdens de Koninklijke Holland Beker in juni werd de Alkmaarder als beste Nederlander tweede in de skiff in 7.26 min. en werd geselecteerd voor de jeugdcup.

Zaterdag bleek de internationale concurrentie nog even te sterk. Joram werd zesde en laatste in 7.41,98. Zondag verbeterde de Alkmaarder zijn tijd met meer dan 10 seconden, maar iedereen was die dag sneller. Toch was het een uitstekend internationaal debuut en volgens Joram een “super gave ervaring”.

KNRB talentcoach Ronald Florijn was erg tevreden. "Onze skiffeur Joram wordt zesde en laatste, maar ik denk dat weinig mensen hem nog kennen. Hij roeit pas sinds kort en komt nu al tot 7:26. Dat vind ik behoorlijk indrukwekkend. Zo iemand kan zo maar net de volgende Isabel van Opzeeland zijn.”, aldus Florijn op NLroei.nl. Opzeeland is een 16-jarig supertalent dat in mei brons veroverde in de skiff tijdens het jeugd-EK. (foto: Ellen de Monchy)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl