Tijdens het derde Lindegrachtconcert op dinsdag 15 augustus klinkt er een grote diversiteit aan muziek over de Alkmaarse gracht en haar kades.

Het Ebonit saxofoonkwartet is een jong, sprankelend, ensemble opgericht in 2011 aan het Conservatorium van Amsterdam met leden uit Polen, Nederland en Duitsland. Het kwartet heeft al op menig internationaal concours jury- en publieksprijzen gewonnen, maar daarnaast geeft het ook de kindervoorstelling 'Het strijkkwartet van Meneer Sax'.

Contrabassist James Oesi kwam ter wereld in Londen, groeide op in Zuid Afrika en studeerde in Moskou en Den Haag. Sinds 2009 is hij een bekend gezicht in het Nederlandse muziekwereldje. Oesi speelt in ensembles maar gebruikt daarnaast zijn instrument als een van de weinigen voor solo's.

Na de pauze treedt op het Trio Peter Beers. In hun programma ‘Chopin meets the Blues’ laat pianist Beets met zijn collega's horen hoe de muziek van de Poolse grootmeester in Amerika vermengd is geraakt met de typisch Afrikaanse ritmes en bluestoonladders.

Het Lindegrachtconcert begint om 20:30 uur en is gratis toegankelijk. Men kan een driegangenmenu bij het Gulden Vlies bestellen voor 39,90, samen met een stoeltje op het terras. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de Grote Kerk. Meer info op lindegrachtconcert.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl