Deze week zijn de nieuwe Canadese ligstoelen geplaatst in het stadspark Bolwerk in Alkmaar. Samen met initiatiefnemer raadslid Bram Eekhout (VVD) heeft wethouder Jan Nagengast (CDA) de eerste stoel onthuld. In totaal zijn er zes stoelen geplaatst.

De stoelen zijn als proef geplaatst na een gezamenlijk ingediende motie in de gemeenteraad. Om de parken in Alkmaar nog aantrekkelijker te maken is de vraag gekomen om naast de al bestaande bankjes in de parken ook deze houten ligstoelen te plaatsen.

De zonnestoelen staan stevig aan de grond en kunnen volledig rond draaien zodat je altijd naar de zon kunt draaien. De stoelen zijn ontworpen door Alkmaarse ontwerper Jan Gunneweg. Aan het einde van het jaar zal er een evaluatie komen of de stoelen een succes zijn. Mogelijk worden na de evaluatie in andere parken deze stoelen ook geplaatst.

Op social media waren de reacties positief. De stoelen werden gekscherend ideaal genoemd, vooral als je geen vrienden hebt. (foto: Je bent Alkmaarder als- Mathijs Zonderhuis)SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl