Alkmaar Maakt het! ondersteunt projecten van makers; kunstenaars en professionele culturele organisaties. Vandaag ging de website alkmaarmaakthet.nl live, waarop meer informatie is te vinden over de subsidieregeling en de ondersteunde projecten.

Wethouder Cultuur, Anjo van de Ven: “We zijn een creatief sterke stad. Ik moedig iedereen aan om met nieuwe ideeën een beetje chaos in de orde te scheppen waardoor je ook verrassende dingen kunt beleven”.

Alkmaar Maakt het! is een subsidieregeling van de gemeente die cultuurproductie en –vernieuwing stimuleert. De regeling draagt maximaal 50% van de kosten voor incidentele professionele culturele projecten en kunstzinnige producten bij, of tot 2.000 euro voor de ontwikkeling van een cultureel project. De regeling staat open voor alle kunstdisciplines.

Projecten die tot nu toe ondersteund zijn, zijn onder meer de beeldend muziektheaterproductie Avé van Anna Roos Rosa de Carvalho, VR-dansfilm Guerrilla 360gr VR van K1Cultmedia en de nieuwe kunstmanifestatie Impuls! georganiseerd door Creatorium/Unit1. Ook over deze projecten is meer te vinden via de website.

De volgende deadline voor het aanvragen van een bijdrage is 15 september 2017. Projecten die in aanmerking willen komen voor een ontwikkelbijdrage worden direct in behandeling genomen.

Alkmaarmaakthet.nl is ontworpen door Loes Wagenmaker (loeswagenmaker.nl) en de techniek is verzorgd door Paul Beukelman (pprep.co).

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl