In november 2016 stemde de gemeenteraad bijna unaniem voor het particuliere initiatief om een natuurbegraafplaats aan te leggen in het park Geestmerloo. De enige die tegenstemde was Leefbaar Alkmaar, die vond dat een natuurbegraafplaats niet thuishoort in bewoond gebied.

De omwonenden daarentegen wilden er niets van weten. Er werden horrorscenario's aangedragen waarbij bijvoorbeeld lijkvocht uit ontbindende lijken langs de zes meter hoge heuvel het natuurgebied insijpelt. In het daaropvolgende juridisch gevecht zijn de initiatiefnemers van de natuurbegraafplaats nu weer een stapje verder: de omgevingsvergunning is verleend, zo meldt het NHD. De omwonenden kunnen zich alleen nog richten tot de Raad van State om het plan tegen te houden.

In de krant is te lezen dat de intitiatiefnemers er alles aan gedaan hebben om geen overlast te veroorzaken. Tussen de bebouwing en de grafheuvel komt een honderd meter lang natuurgebied. Volgens de gemeente, het recreatieschap Geestmerambacht en Dunweg Uitvaartzorg wordt het een aantrekkelijk gebied van 24 hectare, waarvan de begraafplaats slechts 11 hectare bestrijkt.
Pin It
Bekeken: 3485x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/