Alkmaar Centraal


Nog de hele maand worden in het kader van The International Holland Music Sessions openbare masterclasses en concerten gehouden in de Remonstrantse Kerk van Alkmaar.

Zo verzorgt Claudio Martínez Mehner (geb. 1970) op woensdag 16 augustus om 14:00 uur een inspirerende masterclass. De Duitse pianist studeerde aan conservatoria en hogescholen in Madrid, Baltimore (USA), Freiburg, en ook de International Piano Academy Lake Como in Leipzig, waar zich rond duizend pianisten per jaar aanmelden voor slechts zeven plekjes. Martínez Mehner treedt overal ter wereld op, al was hij er tussen 1995 en 2002 wel tussenuit door een blessure. Dat was wel de tijd dat hij interesse kreeg in het geven van masterclasses.

Vanaf 20:00 uur zijn er die dag prachtige optredens van (drie) artiesten.  De Turkse pianist Ferhat Can Büyük speelt werken van Scarlatti, Brahms en Debussy. De Servische violiste Una Stanic en de pas 27-jarige pianiste Somi Kim uit Nieuw-Zeeland spelen stukken van Strauss en Bartók.

De standaard prijs is 16 euro voor zowel een masterclass als concert. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal en via tihms.com. (foto: Somikim.com)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl