Alkmaar Centraal


Naar aanleiding van de beleidsnota “Dieren en Dierenwelzijn 2016-2020” heeft BAS (Belangen Alkmaarse Samenleving) vragen aan het Alkmaars College. De (nieuwbouw)plannen voor een dierentehuis zijn nog niet aan de orde en zij vinden dat het tijd wordt voor actie.

Willem Peters; “In de nota “Dieren en dierenwelzijn” staat dat het dierentehuis aan de Bergerweg in Alkmaar wel voldoet aan de regels maar niet meer aan de wensen voor wat betreft dierenwelzijn. Wij verbazen ons nogal over deze situatie”. Na de fusie met Graft-de Rijp en Schermer is Alkmaar een 100.000+ gemeente geworden. Een gemeente van deze omvang hoort volgens BAS een passende en fatsoenlijke opvang voor dieren te hebben.

De dierenbescherming heeft al jaren geleden grond aangekocht in de gemeente Bergen om een nieuw dierenonderkomen te bouwen. Het is bekend dat de gemeente Alkmaar dit project zoveel mogelijk wil faciliteren. Willem Peters: “ Maar we hebben al jaren niets meer van de plannen vernomen terwijl onze (huis)dieren in nood een adequaat onderkomen verdienen. Daarom wil BAS nu van het college weten hoe het met de plannen voor een nieuw dierentehuis is gesteld”.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl