Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


In de nacht van vrijdag op zaterdag is even na middernacht brand ontstaan in een grote loods aan de Madame Curiestraat op industrierrein Oudorp. De brand werd vrij snel opgeschaald naar 'Grote Brand'en naar GRIP1.

Dat houdt in dat er een lokale commandopost wordt ingericht en er lokaal coördinatie optreed tussen de verschillende hulpdiensten. De brandweer verricht metingen om er achter te komen of er schadelijke stoffen vrij komen.

Meerdere ambulances en een flink aantal brandweervoertuigen zijn ter plaatse. Diverse getuigen hebben explosies gehoord en in verband met de forse rookontwikkeling wordt aangeraden ramen en deuren gesloten te houden.

[UPDATE 01:48] Bak reizen is inmiddels bussen aan het verplaatsen en politie houdt publiek tegen. Brandweer probeert overslag brand naar Procoatings te voorkomen in verband met het daar aanwezige explosiegevaar.

[UPDATE 02:00] Opschaling naar GRIP2. Bij een incident dat gevolgen heeft voor de omgeving wordt GRIP 2 van kracht en komt ook het Regionaal Operationeel Team (ROT) bijeen. In dat team zitten vertegenwoordigers van brandweer, De Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio, politie aangevuld met een voorlichter, een functionaris informatievoorziening en een secretaris.

[UPDATE 03.15]Volgens een woordvoerster van de brandweer is er asbest vrijgekomen maar is het verspreid in de buurt van de getroffen panden. Onderzocht wordt of het ook in een grotere straal terecht is gekomen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl