Alkmaar Centraal


De GRIP2 brand die vannacht meerdere bedrijfspanden op een bedrijventerrein in Alkmaar in as legde, is nog niet onder controle. Er komt ook nog steeds rook vrij, wat betekent dat de eerder afgegeven waarschuwing aan omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden, blijft gelden.

De brand is in de ruime omtrek te ruiken. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio zegt tegen NH Nieuws dat het sein brand meester nog niet is gegeven. Om die reden hebben omwonenden van de Madame Curiestraat eerder vanochtend een nieuwe NL-alert ontvangen.

Bij de bestrijding van de brand worden nu ook sloopkranen ingezet. Wel zijn er minder brandweerlieden ter plaatse dan eerder vannacht. Eenheden die vannacht hebben doorgewerkt, worden vanochtend bovendien afgelost. Dat kan betekenen dat omwonenden meer brandweerwagens door de straten zien rijden.

Bij de brand is asbest vrijgekomen, maar onderzoek heeft uitgewezen dat die alleen in de directe omgeving van de panden is neergedaald. Wel kunnen omwonenden verbrandingsresten en roetdeeltjes in hun tuinen en op straat aantreffen. Op haar website adviseert de gemeente hoe bewoners daar mee om moeten gaan.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl