De hevige brand die vrijdagnacht woedde op het industrieterrein in Oudorp heeft veel mensen en ondernemers gedupeerd. Op de facebookpagina 'Je bent Alkmaarder als' regent het dan ook steunbetuigingen aan mensen die veel of misschien wel bijna alles kwijtgeraakt zijn.

Naar aanleiding van een emotioneel relaas van Rene Jonker, één van de gedupeerden die op facebook beschreef dat hij werkelijk alles kwijt was met een schokkende foto daarbij van het geraamte van zijn totaal uitgebrande pand, hebben een aantal muzikanten besloten een benefiet te organiseren.

Rene Jonker, eigenaar van Jonker Guitars, raakte door de brand, die van het buurpand oversloeg op zijn gitaarwerkplaats al zijn bezittingen kwijt. Zijn hout om gitaren te bouwen, zijn mallen, en zijn net opgeslagen inboedel.

Het benefietconcert zal georganiseerd worden 'voor muzikanten, door muzikanten' en is bedoeld om de gedupeerden een hart onder de riem te steken. Het zal georganiseerd worden op 11 september van 20.00 uur tot 24.00 uur in de Stadskantine in Alkmaar. Dinsdag steekt de organisatie de koppen bij elkaar en zal er meer bekend worden over het evenement.