Alkmaar Centraal


Op woensdagavond 23 augustus verzorgt organist Frank van Wijk het zomeravondconcert in de Kapelkerk van Alkmaar.

De bekende uitspraak van componist/organist César Franck "Het orgel is mijn orkest" gold al in de 18de eeuw, toen orkestwerken veelvuldig op orgels klonken. J.S. Bach leverde daaraan een belangrijke bijdrage. Frank van Wijk opent het concert met een bewerking van diens feestelijke derde Orkestsuite (waaruit vooral de Air overbekend is).

Als contrast klinkt ook een solowerk: de Ciacona voor viool. Bewerkingen uit Bach’s Cantates ronden de eerste helft af. Na de pauze klinkt Mozart’s Symfonie no. 25 in g-klein; een jeugdig meesterwerk met een voor Mozart zeldzaam heftig ‘Sturm und Drang’-karakter dat zich uitstekend laat verklanken op het Müller-orgel van de Kapelkerk.

Geboren Alkmaarder Frank van Wijk (1964) studeerde van 1983 tot 1991 aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam met als hoofdvakken orgel, clavecimbel en kerkmuziek. Hij is actief als docent, kerkmusicus (organist van de Ruïnekerk te Bergen NH), beheerder van het Müller-orgel van de Kapelkerk en uitvoerend musicus in binnen- en buitenland.

Het zomeravondconcert van de Stichting Vrienden van het Orgel begint om 20:15 uur, kost 10 euro en 8 euro voor CJP-kaarthouders en Vrienden. Kaartverkoop vindt plaats aan de deur. Kijk voor meer info grotekerkalkmaar.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl