Alkmaar Centraal


Op zaterdag 16 september wordt er van 12.00 tot 17.00 uur een feestelijke middag georganiseerd voor kinderen met een beperking en hun familie. Het feestje vindt plaats in Akersloot op Camping De Boekel, aan de Boekel 24. Alle kinderen met een beperking uit de regio Alkmaar en hun broertjes, zusjes, vaders, moeders en opa's en oma's zijn welkom.

Het feestje is een initiatief van Diana Bos en Renate Bowra en wordt gefinancierd door sponsoren, vrijwilligers en Stichting Vrienden van de Vijfhoek. Diana vertelt: “Onze zoon Sven, hij is helaas inmiddels overleden, zat op de Vijfhoek. Wij hadden alle ruimte hadden op hoeve Nijenburg, waar wij destijds woonden, de kinderen kwamen daarom vaak bij ons paardrijden. Het begon in 1999 met de organisatie van een barbecue voor de ouders waar zij informatie en ervaringen konden uitwisselen. In 2000 werden ook de broertjes en zusjes erbij betrokken, zo onstond er een feestelijke middag die we tien jaar hebben georganiseerd.

Diana vertelt ook hoe belangrijk zo'n feestelijke middag is: "Als je een kind krijgt met een beperking verandert dat drastisch je leven. Niet alleen voor de ouders maar ook voor broertjes en zusjes. Die moeten zich altijd aanpassen aan het kind met de beperking.” Renate: “Op de kindermiddag kunnen ze allemaal zichzelf zijn en er is niemand die gek kijkt als er wordt gegild en als ze er anders uit zien".

Deelname aan de kindermiddag is gratis. De organisatie wil wel graag weten hoeveel kinderen en familieleden er komen. Aanmelden kan op het mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .Wilt u meer weten, helpen of sponsor worden? Bel dan met Diana Bos (06 23175215) of Renate Bowra (06 38751486).

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl