00:00
55
00:00


De Tour de Waard is al jarenlang een begrip in Heerhugowaard, voor zowel de inwoners van Heerhugowaard die altijd in zijn voor een mooi feestje als voor de wielrenners zelf en de wielrenliefhebbers.

Een dag vol sportieve gezelligheid met natuurlijk als hoogtepunt de race voor de winst over de Middenweg. De dag begon met de Profklasse, gevolgd door de Decathlon DikkeBandenRace voor kinderen, de Rabobank G-fietsen wedstrijd, Nederlands Kampioenschap Criterium voor dames en de Dakkapellen Cup.

Er was zondagochtend echter één partij die niet wilde meewerken en dat bleek moeder natuur te zijn. Door hevige regenval liepen putten en kolken langs de weg vol en bleven her en der grote plassen op het wegdek staan. Dat zijn omstandigheden waar wielrenners niet blij van worden en velen haakten dan ook voor en tijdens de race af.

Toch kijkt voorzitter Hans Rendering met een naar omstandigheden goed gevoel naar de editie van 2017: "We moeten niet vergeten dat de meeste renners ervaring hebben met een nat wegdek. Valpartijen heb je dan altijd, maar het valt allemaal wel mee."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl