Alkmaar Centraal


Vrijdagmiddag 1 september organiseert het Architectuur informatiecentrum Alkmaar (AIA) in Theater De Vest een dubbelevenement: een symposium over cultuur op Overstad en de opening van een expositie van DP6 architectuurstudio uit Delft.

Het symposium ‘Nomaden en kolonisten’ gaat over de functie van cultuur in de stad en specifiek als aanjager van gebiedsontwikkeling zoals op Overstad. Directe betrokkenen van culturele en commerciële instellingen geven korte inleidingen en interviews. Gespreksleider is Thijs Asselbergs, architect en hoogleraar Architectural Engineering aan de TU Delft. Er is ruimte voor discussie met het publiek.

De tweede helft van de middag staat in het teken van de opening van de tentoonstelling ‘Experience Architecture’ van DP6, architect van Podium Victorie op Overstad. DP6 is opgericht in 1999 en streeft naar bijzondere, vernieuwende en hoogwaardige architectuur, die de zintuigen prikkelt, zowel in vormgeving, en keuze van kleur, licht en materialen.

De inloop bij De Vest is tussen 13.30 tot 14.00 uur. Daarna volgen inleidingen en gesprekken met Arno Boon (directeur BOEi),  Kees Bolten (kunstondernemer, baas Hal 25) en Jo Punt (directeur Punt Beheer / Vue). Tussen 15.30 tot 16.00 uur is er pauze. Tussen 16.00 tot 16.15 uur wordt cultuurwethouder Anjo van de Ven geïnterviewd en aansluitend is de beurt aan Richelle de Jong (architect-directeur DP6). Om 17.30 uur is de opening van de tentoonstelling ‘Experience Architecture’ en wordt nagepraat.

De toegangsprijs is 8 euro, vrienden betalen 5 euro. Kaartverkoop via aia-alkmaar.nl en aan de zaal.

De vrij toegankelijke DP6 tentoonstelling is op de eerste verdieping van het theater en loopt van zaterdag 2 september tot en met zondag 1 oktober.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl