Alkmaar Centraal


De Alkmaarse vestiging van Terre des Hommes bestaat in september twee jaar en inmiddels is de ‘Schatkamer van het Ritsevoort ‘ ontdekt als belangrijke schakel in de strijd tegen kinderuitbuiting. Van 1 september tot en met 30 september 2019 gaat de volledige opbrengst van de winkel naar het project 'Strijd tegen Kinderhandel en Onveilige Migratie in Azië'.

Overal ter wereld zijn mensen onderweg, op zoek naar een beter bestaan. In Azië bestaat 21% van deze migranten uit kinderen en jongeren. Juist zij hebben vaak te maken met discriminatie, mishandeling, verwaarlozing en uitbuiting, zowel onderweg als op de plaats van bestemming. Daarbij komt het grote risico om tijdens hun vaak lange reis in handen te vallen van mensenhandelaren. Elk jaar zijn er in Azië naar schatting 1,2 miljoen jonge slachtoffers. Zij belanden in de prostitutie of andere criminaliteit, of worden gedwongen gevaarlijk en zwaar werk te doen.

Terre des Hommes Nederland wil samen met lokale partners in
Azië ervoor zorgen dat landen als India, Nepal, Bangladesh, Myanmar, Thailand, Laos, Cambodja, Maleisië, Indonesië en de Filipijnen de rechten van slachtoffers van kinderhandel beschermen.

Terre des Hommes heeft een breed programma om kinderhandel en onveilige migratie te bestrijden. In de winkel aan het Ritsevoort 3 is daar alles over lezen en de vrijwilligers geven graag toelichting. De organisatie heeft veel geld nodig en vraagt iedereen om hulp. Dat kan door ‘1e keus in 2e
hands’ artikelen zoals kleding, schoenen, sieraden, woonaccessoires, aardewerk, speelgoed, boeken en cd’s/dvd’s te kopen en anderzijds dergelijke spullen te doneren. Met de opbrengst kan het project in Azië zo goed mogelijk worden verwezenlijkt.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl