Alkmaar Centraal


Dit najaar biedt het Regionaal Archief Alkmaar cursussen en workshops aan rond het vergaren van een aantal belangrijke historische vaardigheden. Tijdens de gratis, maandelijks terugkerende introductiemiddag geven zij informatie over het Archief en hoe gegevens over onderzoeksonderwerpen gevonden kunnen worden.

De cursussen lezen van oud schrift starten dit najaar  (beginners 31 oktober, gevorderden 24 oktober). In tien lessen wordt aangeleerd handschriften uit de zestiende tot de achttiende eeuw te lezen door middel van teksten over zeeroverij, magie en moord, uit eigen collectie.

In november organiseert het Archief een workshop over het doen van onderzoek naar huizen, winkels en bedrijven onder begeleiding van een ervaren archiefmedewerker. Daarnaast is het ook mogelijk om op aanvraag met een groep rondgeleid te worden.

Een overzicht van het cursusaanbod met informatie over de inhoud, data en eventuele kosten kunt u op www.archiefalkmaar.nl/cursussen vinden. Voor alle activiteiten is vooraf aanmelden gewenst.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl