Alkmaar Centraal


Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld behoren. Dit geluk geldt helaas niet voor hen allemaal. Ruim 100.000 kinderen hebben een onveilig of instabiel thuis, worden verwaarloosd of mishandeld. Johnny de Mol, ambassadeur van Het Vergeten Kind: “Ik heb inmiddels met heel veel kinderen gesproken en keer-op-keer word ik erdoor geraakt. Zoals door het verhaal van Fahima, die op elfjarige leeftijd met haar moeder, zus en broertje in een vrouwenopvang terechtkwam.”

Fahima (nu 16 jaar): “In de opvang vond ik het vreselijk. De unit die we kregen was klein. Ik heb me letterlijk vergeten gevoeld. Alle aandacht, hulp en therapie ging uit naar mijn moeder. We hebben er uiteindelijk anderhalf jaar gewoond omdat het erg lang duurde om een huis voor ons te vinden. De periode in de vrouwenopvang is een hele moeilijke tijd in mijn leven geweest.”

Johnny: “Sinds 2015 is Fahima betrokken bij Het Vergeten Kind. Ik heb haar zien groeien tot een krachtige, welbespraakte vrouw.”
Fahima: “Het Vergeten Kind heeft mijn leven weer een doel gegeven. Ik zit in de jongerenraad van de stichting en ik grijp elke kans aan om me hard te maken voor andere kinderen. Zo hoop ik de politiek wakker te schudden.”

Eén grote, liefdevolle plek
Johnny: “Voor tienduizenden kwetsbare kinderen willen we midden in ons land één grote, liefdevolle plek bouwen waar zij een onbezorgde tijd kunnen beleven: Het Huis van Het Vergeten Kind. Daar werken we nu aan. Tijdens de vele vakanties en evenementen krijgen de kinderen aandacht en positieve ervaringen. In dit ‘Huis’ kunnen kinderen weer gewoon kind zijn en zich ontwikkelen.”

De VriendenLoterij PrijzenMarathon staat dit jaar in het teken van Het Vergeten Kind. Door nu mee te spelen maakt u kans op mooie prijzen en steunt u de bouw van Het Huis van Het Vergeten Kind. De actie loopt tot en met 30 september. Kijk voor meer informatie op www.vriendenloterij.nl/aandacht.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl