In een reactie op raadsvragen van PvdA Alkmaar beaamt het Alkmaarse college dat het zich wil inzetten voor diversiteit en gelijkheid op de werkvloer. Het heeft daarbij de intentie het Charter Diversiteit te tekenen om dit ook in de eigen organisatie te promoten.

PvdA Alkmaar kwam met de vragen nadat een nationale studie uitwees dat werkzoekenden met allochtone achtergrond veel minder kans maken op een baan. Onderzoekers stuurden 520 fictieve sollicitaties voor laaggeschoold werk van een 20-jarige autochtoon zonder strafblad, eentje met een strafblad en een allochtone 20-jarige zonder strafblad. Hun kwalificaties waren telkens gelijk. Het resultaat was een positieve reactie in respectievelijk 32%, 28% en slechts 9%.

Het Alkmaarse college vindt de resultaten zorgwekkend en dat er zonder verbetering nadelige effecten voor de samenleving kunnen ontstaan. Het is dan ook bereid om hier tegen op te treden in de eigen gemeente. Art. 1 Bureau Discriminatiezaken NHN ontvangt dan ook subsidie en kansgelijkheid op de arbeidsmarkt wordt opgenomen als prioriteit in de diversiteitsagenda.

Tevens is de gemeente van plan het Charter Diversiteit te ondertekenen. Dit is 'een vrijwillige toezegging om diversiteit op de werkvloer te bevorderen op een of meer dimensies. Hierbij gaat het nadrukkelijk om door de onderneming of organisatie zélf geformuleerde maatregelen, gekoppeld aan bedrijfseconomische doeleinden.'
Pin It
Bekeken: 2724x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/