Alkmaar Centraal


Matteo is een 16-jarige scholier uit Italiƫ die via uitwisselingsorganisatie Youth For Understanding een jaar lang op een gymnasium in Alkmaar zit. Hij woont nu in een gastgezin, maar dit bleek tijdelijk. YFU is dan ook op zoek naar een ander gastgezin, want Matteo wil graag in Alkmaar blijven om zijn schooljaar af te maken.

Matteo is een vriendelijke, nieuwsgierige jongen die er naar uitkijkt om een jaar buiten zijn vertrouwde, Italiaanse woonplaats door te brengen. Hij is benieuwd naar wat hij ontdekt over zichzelf en hoe hij zich staande houdt zonder zijn vrienden en familie.

De tiener houdt van de rust in de natuur maar kan zich ook goed vermaken in een levendige stad. Thuis deed hij veel aan sport, maar daar is met school en twee keer per week theaterles niet zoveel tijd voor. Matteo zou graag een sport oppakken en staat open voor alles wat wij in Nederland doen. Hij kan goed koken, met pasta en taarten als specialiteit.

Het in huis nemen van een student of leerling uit het buitenland is een bijzondere en leerzame ervaring voor iedereen. Je deelt met elkaar verhalen, ervaringen, gewoonten en tradities. En misschien bouw je wel een langdurige internationale vriendschap op.

YFU-gastgezinnen zijn heel divers wat betreft leeftijd en samenstelling. Ze verwelkomen hun gasten vanuit oprechte interesse, zonder financiƫle vergoeding.

Kijk voor meer info op yfu.nl of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl