Alkmaar Centraal


Op het evenemententerrein aan de Olympiaweg, waar de exploitanten tijdens de kermis verblijven, staat ook een school. Vanuit drie schoolwagens krijgen de kinderen van de kermisexploitanten hun onderwijs. Wethouder Elly Konijn (D66) bracht een bezoek aan de rijdende school die meereist met de kermis.

Juffrouw Angela ontving de wethouder in één van de drie schoolwagens. Vanuit daar krijgen zo'n 21 kinderen onderwijs van drie leerkrachten. Juffrouw Angela is enthousiast over het verblijf in Alkmaar. “Wij zijn hier altijd warm ontvangen. Vanuit Bibliotheek Kennemerwaard is door wethouder Konijn een ‘CoderDojo’ aangeboden. Dit is een programmeerles met de regel ‘Boven Alles: Wees Cool!’. Daarnaast mochten wij gratis sporten in sportcomplex De Meent".

De kinderen zijn in de leeftijd van 4 tot 12 jaar en volgen allemaal een lesprogramma op individueel niveau. De Stichting Rijdende School verzorgt het basisonderwijs voor kinderen van kermisexploitanten en circusartiesten. Dit doen zij met mobiele scholen in geheel Nederland en daarbuiten. In januari van dit jaar ontving de Stichting het predicaat ‘excellente school’ van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl