Het Alkmaarse college heeft de vragen beantwoordt die D66 had over het gebruik van de zogenaamde mosquito systemen. Dit apparaat produceert een hoge zoemtoon en wordt ingezet tegen hangjongeren en ongewenste katten in de tuin. D66 had meerdere klachten ontvangen en vroeg om een verbod in de Algemene Plaatselijke Verordening (AVP).

Het college ontkende dat er bij de politie of bij stadstoezicht klachten zijn binnengekomen. Ook is er nooit in kaart gebracht waar de apparaten hangen. Er wordt ook geen verbod op de apparaten overwogen. Wel positief is dat er een verbod op overlast is in de AVP, hieronder zou het mosquito apparaat ook kunnen vallen.

Wat ook mogelijkheden biedt tegen overlast in welke vorm dan ook, is de ASO-wet. Deze is ingegaan op 1 juli. De wet houdt in dat overlast, ook overlast in mindere mate, makkelijker kan worden aangepakt. De burgemeester krijgt hierin een belangrijke rol en mag aangeven wat de overlastgever moet doen om de overlast weg te nemen. Als zijn aanwijzingen genegeerd worden dan krijgt de overlastgever een boete.
Pin It
Bekeken: 2805x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/