Alkmaar Centraal


'De Alzheimers' is de naam van een wervelende voorstelling door onderzoeksjournalist Stella Braam, auteur van de bestseller
'Ik heb Alzheimer - het verhaal van mijn vader in deze tijd'.
Braam volgde haar vader tijdens zijn dementie en tekende op wat hij zoal meemaakte.

Onder het motto 'Met goede 'reisleiders' aan je zijde hoeft dementie geen ramp te zijn', neemt Stella Braam het publiek mee op reis. 'Heb ik Alzheimer?', vroeg Stella's vader Rene van Neer zich vaak vertwijfeld af. 'Helemaal vergeten!'.

Op de gesloten afdeling in het verpleeghuis ging de oud-psycholoog op zoek naar de nooduitgang, want 'hij moest college geven'. Hoe ziet je leven eruit als je hulpbehoevend bent? Dat maakt de voorstelling op humoristische wijze duidelijk.

Ook wordt besproken hoe de mantelzorger soms tot wanhoop wordt gedreven, maar meestal toch een uitweg vindt (waar wel wat creativiteit bij komt kijken). Daarna is het publiek aan zet, met vragen en discussie. De avond is georganiseerd rond Wereld Alzheimerdag.

De voorstelling is op donderdag 21 september om 20.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Alkmaar De Mare, Laan van Straatsburg 2.
De toegang bedraagt € 5,- voor leden van de bibliotheek en € 6,- voor
niet-leden. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Aanmelden kan op www.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of bij de klantenservice in de bibliotheek (alleen pin).

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl