00:00
55
00:00


Wie over de Kanaalkade rijdt of over de Noorderkade loopt kan 'm nauwelijks over het hoofd zien. In Duitsland kennen ze de Vlotburg inmiddels ook, net als in Zwitserland.

De Rijn op en neer varen met zijn drijvende kasteelmuseum, dat is wat Len Vries namelijk het liefste doet,  maar voorlopig mogen de Alkmaarders weer van zijn creatie genieten.

Len is geboren in Suriname maar heeft ook stevige wortels in Alkmaar waar hij een aantal jaren zijn eigen musea over de Middeleeuwen runde. Maar dat drijvende kasteel, dat moest er toch echt een keer komen. Met de hulp van een werf in Zaandam is die droom al weer een paar jaartjes werkelijkheid.

En, eerlijk is eerlijk, het resultaat mag er zijn. Een heus drijvend kasteel met alles er op en er aan. En inclusief paard(je). Dat waren er ooit twee, maar helaas is één van de edele viervoeters in januari overleden. Diverse foto's en een fraai, door kinderen gemaakt,  'kunstwerk' houden de herinnering levend.

Wie een bezoek brengt aan de Vlotburg zal zich vermaken, er hangt een bijzondere sfeer en er is voldoende te zien. Wie een rondleiding wil kan Len aanspreken maar zorg dan wel dat je over voldoende tijd beschikt want hij weet overal wat over te vertellen, altijd enthousiast en soms van de hak op de tak springend neemt hij je mee naar de donkere tijden van de middeleeuwen.

De Vlotburg is dagelijks vanaf 11.00 uur open voor (betalend) bezoek.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl