Alkmaar Centraal


De aannemer die momenteel bezig is met het onderhoud aan de Leeghwaterbrug gaat vanavond toch al een keer het ophaalmechanisme van de brug testen. Aanvankelijk leek het een hindervrije week te worden voor automobilisten, maar nu wordt de weg in de avonduren toch weer afgesloten.

De N242 wordt bij de brug om 21.00 uur afgesloten en zal rond 22.30 uur weer open zijn. Het verkeer zal worden omgeleid. Tijdens de test zal de brug een aantal keren open en dicht gedaan worden. De test wordt, afhankelijk van het verloop, een dag later op dezelfde tijden herhaald.

Eerder leek het erop dat door het uitstellen van de werkzaamheden de brug een week lang niet in beweging zou komen en het verkeer een weekje zonder hinder kon ervaren. Dat feest gaat nu dus niet door, zo meldt nieuwspartner NH Nieuws.

Hoewel de brug morgen dus een aantal keren open en dicht gaat, kunnen schippers helaas niet profiteren. Zij mogen nog steeds niet doorvaren. Vanaf zaterdag zullen er tot 18 september bloktijden ingaan.

Boten hoger dan 4,5 meter kunnen dan dagelijks op twee momenten doorvaren. Omdat de brug dan logischerwijs wel open moet, zal het verkeer op die momenten worden omgeleid.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl