Vol verbazing lopen ze om het streng afgesloten Waagplein heen op zoek naar een ingang. Maar ook de ingang biedt geen blik op kazen. In plaats daarvan zijn er slechts witte pagodetenten en geparkeerde auto's te zien. Waardoor prompt ook een mooie foto van het Waaggebouw er ook niet meer in zit.

Vrijdagochtend bleven de bussen met mensen dan wel weg, maar kwamen toch vele toeristen op eigen houtje naar Alkmaar voor de kaasmarkt. Op de meeste websites staat immers vermeld: "iedere vrijdagochtend tot en met september" Maar in verband met de voorbereidingen voor Culinair Plaza was er vrijdagochtend dus geen kaasmarkt.

We spraken de nodige Duitsers en Fransen, maar ook Japanners, een stel uit Israël, een gezin uit Sint Petersburg en een groepje uit La Palma. Allemaal voor niets naar Alkmaar gekomen. Een toeristische ervaring die toch wel haaks staat op de ambities van Alkmaar als toeristenstad.

Een groep uit Limburg die op uitnodiging van de gemeente naar Alkmaar was gekomen kreeg in plaats van een bezoek áán de kaasmarkt een presentatie óver de kaasmarkt in het kaasmuseum.

Vorig jaar werd de kaasmarkt gecombineerd met Culinair Plaza en dat was volgens een aantal mensen een groot succes maar volgens anderen weer niet zo geslaagd. Reden genoeg voor de Stichting Fonds tot Behoud van de Kaasmarkt (waar fabrikanten Cono Kaasmakers en Friesland Campina zitting in nemen) om mee te gaan in het voorstel van de gemeente om dan maar geen kaasmarkt te houden.

Het organiseren van een aangepaste kaasmarkt op bijvoorbeeld het Canadaplein zoals Alkmaar die in Den Haag en op Schiphol heeft gehouden is, helaas voor de toeristen, niet overwogen. Diverse bronnen melden dat de bedoeling is dat volgend jaar het Culinair Plaza wijkt voor de kaasmarkt.
Pin It
Bekeken: 4071x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/