00:00
55
00:00


Voor de tweedelige serie ‘Spotlight’ interviewde KunstNetTV twee acteurs die in Alkmaar opgroeiden: Jason de Ridder en Bart Klever. In september staat Jason de Ridder in de schijnwerpers.

In oktober volgt Bart Klever. Jason de Ridder (1990) werd o.a. bekend door zijn rol in ‘Loverboys’ uit de hitserie ‘Van God los.’ Welke herinneringen heeft hij aan de stad waarin hij opgroeide en waarom ging hij acteren?

Is Alkmaar een stad waar talent de kans krijgt? Dat vroeg KunstNetTV zich af bij het maken van ‘Spotlight.’ Wandelend door Alkmaar bezoekt Jason de Ridder de plekken die belangrijk voor hem waren. In Artiance, waar hij als elfjarige zijn eerste ‘babypasjes in toneelland’ maakte, ontmoet hij Tamara Roos.

Zij regiseerde in 2005 de voorstelling ‘In Het Vet‘ voor het JongerenTheaterAlkmaar (JTA) waarin Jason een belangrijke rol speelde. De jonge acteur bezoekt verder Atlantis (nu Victorie) en het voormalige Provadja. Culturele instellingen die een onuitwisbare indruk op hem hebben gemaakt en van grote invloed zijn geweest op zijn liefde voor het toneelvak.

Fragmenten uit o.a. ‘Van God Los’, ‘Flikken Maastricht’, ‘Penoza’ en andere grote (theater)producties wisselen de beelden van deze wandeling door Alkmaar af. Onlangs ging de film ‘Unwanted’, met Jason de Ridder in een hoofdrol, op het Filmfestival in Praag in première.

Ook een fragment uit deze nieuwe speelfilm is in deze korte documentaire te zien. Als aanstormend talent is Jason de Ridder genomineerd voor de Zilveren Notenkraker 2017. Kijk voor meer informatie en KunstNetTV programma’s op: www.kunstnet.tv

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl