Eén van de manieren die de gemeente gebruikt om mensen te ondersteunen die financieel erg krap zitten is de bijzondere bijstand. Mensen met een laag inkomen kunnen een tegemoetkoming krijgen voor noodzakelijke kosten die niet vanuit een andere regeling vergoed worden. Bijvoorbeeld voor speciale dieetvoeding, een computer voor schoolgaande kinderen of het repareren van een wasmachine.

GroenLinks is dan ook ontstemd over het feit dat het college een bezuiniging op de bijzondere bijstand aan het doorvoeren is. De uitgangspunten om bijzondere bijstand te krijgen zijn verslechterd. Elke euro die iemand nu verdient boven de 120% van het sociaal minimum wordt nu voor 100% afgetrokken van de te ontvangen bijzondere bijstand. Dit was eerder 35%.

Mensen komen uit de bijstand, verdienen een paar tientjes meer maar zien hun besteedbaar inkomen dalen door het wegvallen van onder andere bijzondere bijstand. Dit moet niet de bedoeling zijn van het Alkmaarse minimabeleid, vindt GroenLinks.

Daarom heeft de fractie schriftelijke vragen hierover aan de verantwoordelijk wethouder gesteld. GL wil graag weten waarom er, ondanks de grote financiële reserves die er binnen het sociaal domein zijn, toch bezuinigd wordt op bijzondere bijstand. Het zou graag zien dat de maatregel ingetrokken wordt.
Pin It
Bekeken: 3017x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/