De JOGG aanpak in Alkmaar, waarmee in 2014 werd gestart, werpt zijn vruchten af. Steeds meer kinderen in Alkmaar hebben een gezond gewicht. Genoeg reden voor JOGG-regisseur Anja Lems om dit najaar de voorbereidingen te treffen om vanaf 2018 JOGG uit te rollen in heel Alkmaar.

De gemeente Alkmaar een aantal jaren geleden gekozen voor de JOGG aanpak. JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht. De wijken Overdie, West en Oudorp werden in 2014 als eerste als JOGG-wijk aangewezen. De reden hiervoor was het hoge percentage overgewicht onder kinderen in deze wijken.

Hierbij is de focus is gelegd op kinderen van 8 t/m 12 jaar. 26,8% van de kinderen (leeftijd 10/11 jaar) had in 2015 in de wijken Overdie, West en Oudorp overgewicht. In 2016 is dit percentage gedaald naar 24,9%. Ook in de rest van Alkmaar is een daling zichtbaar.

Anja Lems verbindt als JOGG-regisseur publieke en private partijen in de wijk met elkaar en is vanaf 2015 aan de slag gegaan met de uitrol van de JOGG thema’s Drinkwater, Gratis Bewegen en Groente op alle basisscholen en kinderopvanglocaties in de wijken Oudorp, Overdie en West in Alkmaar.

Verder is Anja Lems samen met netwerkpartners gemeente breed bezig met het op de kaart zetten van De Gezonde Sportkantine (Team:Fit), De Gezonde Schoolkantine Voortgezet onderwijs en De Gezonde Werkvloer. (Foto: De Gezonde Sportkantine bij Kolping Boys)
Pin It
Bekeken: 2902x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/