In een goede en enerverende wedstrijd wonnen de Alkmaarse rugbyers overtuigend van het net naar de 2e klasse gepromoveerde, jonge team Hookers uit Hoek van Holland. De eindstand was 38-5 na een ruststand van 19-5.

De Hookers scoorden de openingstreffer en Alkmaar keek onverwachts tegen een 0-5 achterstand aan. Maar Alkmaar hervatte zich snel. Bij de eerste de beste aanval brak “Man of the Match” Wytze Vader door en scoorde een try tussen de palen. De makkelijke conversie werd simpel tussen de palen geschoten door David Dekker en Alkmaar ging met 7-5 aan de leiding.

In de eindfase van de eerste helft werd een goede driekwartlijn aanval opgezet. Edgar George maakte de break waarna winger Mats Wester de aanval met een ongeconverteerde try afrondde en de ruststand bepaalde op 19-5. Vlak na het begin van de tweede helft werd het bonuspunt binnengehaald door George.

Vlak voor het eindsignaal kregen de Hookers een 5-yards scrum vlak voor hun eigen goallijn. Alkmaar wist echter de bal te veroveren waarna Wytze Vader de bal oppikte en over de lijn dook. De conversie van David Dekker bepaalde de eindstand op 38-5.
Bekeken: 2959x