00:00
55
00:00


Maandagavond vond in Podium Victorie een benefietconcert plaats, speciaal voor René Jonker. De gitaarbouwer verloor zijn zaak in de brand van 11 augustus  op bedrijventerrein Oudorp en was niet verzekerd. Ook zijn tijdelijk opgeslagen privé inboedel ging in vlammen op. "Fantastisch, dit geeft een heel speciaal gevoel", zei René over het initiatief tegen mediapartner NH Nieuws.

Oude bekende Frits de Beer kwam op het idee voor het benefietconcert 'Uit de Brand', "maar heel veel mensen hebben de afgelopen weken zo hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen." Nota bene werd verhuisd van de Stadskantine naar Victorie vanwege de verwachte grote opkomst.

Aan de muzikanten was gevraagd om ten minste één nummer met het thema vuur te spelen. Frits: "Als er doden waren gevallen, hadden we het niet gedaan, maar nu is het een soort knipoog naar de brand."

René was diep onder de indruk dat dit allemaal speciaal voor hem georganiseerd wordt. "Ik sta te trillen hier. Zo bijzonder, ik ken gewoon iedereen!". Aan het eind kreeg de gitaarbouwer een kleine 5.000 euro aangeboden. "Ik heb al een nieuwe werkplaats aangeboden gekregen en hiermee kan ik gereedschap kopen."

René durft weer vooruit te kijken. "Er is een tijd van vóór en een tijd van na de brand en ik richt me nu alleen nog maar op de toekomst."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl