Alkmaar Centraal


Alkmaars Ontzet kan dit jaar extra gevierd worden met het nieuwe 8 October Ontzetbier van Brouwerij de Die. Samen met de 8 October Vereeniging hebben de brouwers een speciaal recept gemaakt dat perfect aansluit bij de viering. Op 7 oktober is het bier al te proeven tijdens de Zuurkoolmaaltijd. De brouwers zijn aanwezig voor tekst en uitleg.

De brouwers hebben een sterke band met de stad Alkmaar en haar historie. Het eerste bier, met de naam Dirk Duyvel Blond, verwijst ook al naar een historisch figuur uit de Ontzetgeschiedenis.

Het etiket voor het nieuwe biertje vertaalt het gevoel van het Ontzet. Te zien is een van de bekendste schilderijen over het Ontzet, dat hangt in het Stedelijk Museum. En met hop, mouten en gember is een mooie, verfrissend zoete smaak gevonden die perfect past bij de traditionele Zuurkoolmaaltijd.

Het bier is voorafgaand aan de Ontzetviering in diverse Alkmaarse cafés en speciaalzaken te krijgen, zoals de Bierwinkel Alkmaar en Kaasspeciaalzaak Daan Blankendaal, de Heeren van Sonoy en Eetcafé de Binnenkomer. Kijk voor meer info op brouwerijdedie.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl