Alkmaar Centraal


In Alkmaar geloven we in de positieve waarde van sport voor mens en maatschappij, stelt het gemeentebestuur. ‘Sport als doel’ in de vorm van plezier, ontspanning en (top)prestaties. Maar ook in de kracht van sport als aanjager van een meer vitale Alkmaarse samenleving.

De afgelopen jaren is er door gemeente Alkmaar, samen met partners zoals Alkmaar Sport N.V. en lokale en landelijke sportaanbieders, geprobeerd om zo veel mogelijk Alkmaarders in beweging krijgen én houden voor een meer gezonde leefstijl. Er wordt vooral op jeugd en ouderen ingezet.

Mede dankzij rijkssubsidie is een blijvende inzet van bijna 18 fte aan combinatiefunctionarissen ofwel buurtsportcoaches bij de tien regionale trainingscentra, bij verenigingen en op 25 van de 38 basisscholen. Ook worden er prestatie- en subsidieafspraken met sportorganisaties gemaakt.

Het succesvolle sportbeleid levert volgens de gemeente een positieve bijdrage aan de maatschappelijke en economische ontwikkeling van de stad en regio. Of het nu gaat om een pannaveldje in de wijk, projecten zoals Sport X,  de Daily Mile en What’s Your Game, seniorenfitness, ondersteuning van sportclubs of een timing systeem als MyLaps.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl