Alkmaar Centraal


Donderdag 14 september vindt de kick-off plaats van KidzzFIT in De Meent. Dit Alkmaarse schoolsportevenement valt midden in de Nationale Sportweek van NOC*NSF en aan het begin van het nieuwe schooljaar, zodat meteen een goede start gemaakt kan worden.

KidzzFIT heeft als doel kids minimaal drie lesdagen 15 minuten extra te laten bewegen. Dit schooljaar nemen zeven basisscholen deel met 21 groepen. Tijdens de kick-off zullen 180 leerlingen meedoen aan sport- en spelactiviteiten en op de 400 meterbaan wordt een looptraining gegeven.

KidzzFIT is de opvolger van de Daily mile. Die 'mile' komt oorspronkelijk uit Schotland en betrof dagelijks 15 minuten (hard)lopen. De Alkmaarse versie vond plaats op vijf basisscholen en wierp zijn vruchten af; niet alleen verbeterde de conditie van de kinderen, ook hun concentratie in de les.

KidzzFit scholen kunnen van Alkmaar Sport N.V. en Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) hulp krijgen bij het invullen van de beweegactiviteiten en kunnen gasttrainingen met Alkmaarse talentsporters aanvragen. Scholen die nog willen aansluiten kunnen contact opnemen met Rianne de Groot van Alkmaar Sport via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto: Ryan, tijdens een Daily Mile hardlooptraining met atleetĀ Niels Gersonius

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl