00:00
55
00:00


Woensdagochtend gaat Noordwest Nederland gebukt onder een aantrekkende storm. Niet onverwacht dus waar mogelijk zijn al maatregelen getroffen en worden afgevallen takken opgeruimd.

De eerste echte overlast voor Alkmaar ontstaat rond scholen waar begrijpelijkerwijs meer auto's dan gebruikelijk af en aan rijden.
Ook op de A9 gaat het mis en waait een vrachtwagen om.

Pas na drie pogingen blijft het voertuig staan en kan de weg vrij gemaakt worden. Om Alkmaar heen regent het dan al meldingen over stormschade. In verband met de wind wordt de dijk Enkhuizen Lelystad afgesloten.

De eerste meldingen uit de stad gaan over een losgewaaid ventilatierooster bij de Laat en verrassend kleine omgewaaide bomen in de Spoorstraat. De brandweer lost het op. Ook de Helderseweg gaat gebukt onder het geweld van de wind.

In verband met omvallende bomen is de weg enige tijd afgesloten geweest. De omgevallen boom heeft de waterleiding vernield waardoor een nabijgelegen bedrijf onder water loopt.

Ernstiger wordt het wanneer op de Prinses Julianalaan een fietser geraakt wordt door een grote vallende tak. Bij Egmond komt een brommerrijder zelfs zo ernstig ten val dat de komst van een traumahelikopter noodzakelijk is. De piloot moet al zijn expertise aanwenden om de helikopter veilig aan de grond te zetten.

Gedurende de dag zijn er daarna eigenlijk alleen nog meldingen van bomen die gaan vallen of al gevallen zijn. Rond 14:30 neemt de wind in sterkte af en is het ergste achter de rug.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl