De komende tijd wordt keihard toegewerkt naar de regiofinale First Lego® League op 22 november. Maar liefst 18 teams van jonge scholieren uit Noord-Holland programmeren en bouwen robots onder begeleiding van Alkmaarse studenten Pabo en Technische Informatica, ouders en leerkrachten van zowel basisscholen als voortgezet onderwijs.

Woensdag startte Chantal Molenkamp de kick-off van de robotwedstrijd bij Hogeschool Inholland. De 26-jarige zwemster vertelde over hoe ze ondanks haar auto-immuunziekte doorging in haar sport, met als resultaat Paralympische deelname in 2012 en een 5e plaats in 'Rio 2016'. Ook in de League dit jaar staat hydrodynamica centraal.

De First Lego® League is een unieke internationale roboticawedstrijd voor kinderen van 9 t/m 14 jaar, waarmee ze in teamverband op een leuke en uitdagende manier bekend raken met techniek. Ze tonen uiteindelijk tijdens de regiofinale hun robot tijdens een uitgebreide presentatie.

Op de kick-off gaven diverse Inholland studenten inleidende workshops over programmeren, robotica en waterfiltering. De 45 deelnemende Pabostudenten leerden de kinderen kennen die ze op hun scholen zullen begeleiden en staken zelf ook wat op van de workshops. Docenten Technische Informatica en Pabo zullen de vinger aan de pols houden.

Vanuit de regio doen er teams mee van De Fonkelsteen en OBS Atalanta uit Heerhugowaard, van An Nasr en Jan Arentsz uit Alkmaar en drie scholen van Stichting Tabijn. Het Kompas uit Alkmaar levert zelfs vier teams.

Meer info op firstlegoleague.nl en first-lego-league.org.
Pin It
Bekeken: 2938x
https://ee.itk.ac.id/data/