Wethouder Leo Dickhoff zal op zaterdag 23 september het startschot geven voor de eerste Noord-Hollandse Ride & Run. Een multisportevenement georganiseerd door rijvereniging Alcmaria Hippix, waarbij ruiters en hardlopers beide sporten combineren.

Op de gronden van recreatiegebied Geestmerambacht en Manege Beukers lost wethouder Dickhoff het startschot waarmee zijn regiocollega’s wethouder Jasper Nieuwenhuizen (Langedijk) en wethouder Pieter Dijkman (Alkmaar) als eerste deelnemende combinatie aan de route zullen beginnen.

Combinaties bestaande uit een ruiter te paard en een hardloper leggen samen een route af van 5 kilometer. Er wordt gestart vanaf manege Beukers en de route voert de combinaties over de ruiterpaden en de gronden van het recreatieschap Geestmerambacht uiteindelijk naar de finish.

De rijvereniging ziet de Ride & Run als een prachtig evenement om de vele facetten van de paardensport onder de aandacht te brengen. Dat dit evenement grote belangstelling kent blijkt wel uit de meer dan 100 combinaties welke zich hebben aangemeld en het deelnemersveld zicht uitstrekt tot ver buiten de regio.

Het evenement is voor publiek gratis toegankelijk. Op diverse locaties langs de route kan het gehele parcours worden bekeken.
Bekeken: 3313x