Op donderdag 21 september, Wereld Alzheimer Dag, worden er in de hele stad verschillende evenementen en activiteiten georganiseerd. Onder andere is in het Filmhuis “Het Doet Zo Zeer” te zien, een film die Heleen van Royen heeft gemaakt over haar dementerende moeder.

Alkmaar is zichzelf bewust van de enorme groei aan ouderen de komende jaren en het daarbij groeiende aantal inwoners met dementie. Het is belangrijk dat iedereen bewust wordt gemaakt hoe om te gaan met deze ziekte en samen te werken aan een dementievriendelijke gemeente.

Anjo van de Ven: "Uit mijn directe omgeving weet ik hoe ingrijpend deze ziekte is voor degene die er aan lijdt,maar ook zeker voor zijn of haar omgeving. Door meer bewustzijn en kennis te delen over de ziekte, kunnen we elkaar helpen en voor elkaar zorgen.”

Voorafgaand aan de film is Angela Groothuizen te gast. In het programma ‘Voor Ik Het Vergeet’ volgt zij een jaar lang mensen tussen de 31 en 65 jaar, die verschillende vormen van dementie hebben. Ook geeft Geriant in het Filmhuis voorlichting over dementie en kan in Wijkcentrum Overdie gezongen worden met het Alkmaars Geheugenkoor.

Het hele programma is te vinden op alkmaar.nl/slimmerezorg. Ook vindt u hier informatie over kaarten voor de film en hoe u zich op kunt geven voor het Alkmaars Geheugenkoor.
Pin It
Bekeken: 2670x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/