De 33-jarige Nicky P. die uit angst voor de ex van zijn vriendin een geladen pistool onder zijn bank had liggen, heeft een werkstraf gekregen van 200 uur. De ex had gedreigd P. en zijn vriendin te vermoorden uit eerwraak, zo meldt het NHD. In juni deed de politie een inval in P.'s woning en trof het wapen aan.

De ex-vriend had een slechte reputatie en P. en zijn vriendin waren bang. Ze hadden het al meerdere malen aangekaart bij de politie maar die konden pas iets doen als er daadwerkelijk iets zou gebeuren. P. was bang dat het dan weleens te laat kon zijn.

In de krant is te lezen dat alles nog erger werd toen de ex-vriend er via de politie achterkwam dat P. de nieuwe vriend van het meisje was. P. besloot in juni zichzelf te beschermen met het wapen, dat hij jaren eerder eens ergens gevonden had.

Er heerste een soort van wederzijds begrip in de rechtszaal, P. snapte zelf ook wel dat dit niet de oplossing was, en de aanklaagster wilde ook geen celstraf meer eisen. P. had al twee weken vastgezeten. Ze eiste wel een voorwaardelijke celstraf van drie maanden samen met de werkstraf, meldt het NHD.

De advocaat van P. vroeg om de voorwaardelijke straf te schrappen. P. had zijn lesje wel geleerd, zijn leven was weer op de rit en het was echt een gevaarlijke situatie. De Haarlemse politierechter vond dit ook en hield het op 200 uur werkstraf.
Pin It
Bekeken: 2679x
https://ee.itk.ac.id/data/