Hovocubo, KTP Nieuw Roden, Pernis en Reiger Boys uit de landelijke Eredivisie Vrouwen Zaalvoetbal competitie hebben de handen ineen geslagen om een landelijke toernooiencompetitie op te zetten; De Junior Futsal League. De eerste toernooicompetitiedag vindt plaats op zondag 22 oktober in sporthal de Draai in Heerhugowaard.

Nu Nederland weer een Nederlands Vrouwen Zaalvoetbalteam heeft en er in december ook wordt gestart met Jong Oranje is het goed opleiden van jeugdspeelsters van levensbelang voor de toekomst van het vrouwenzaalvoetbal in Nederland.

Vier zondagen in de reguliere vakanties wordt er in toernooivorm een competitie gespeeld met de meiden van de onder 19-groep. Ook wordt elk toernooi een extra deelnemer uitgenodigd zoals een binnen -of buitenlandse deelnemer van naam. De vier speelsteden zijn dit jaar Heerhugowaard, Hoorn, Leek en Schiedam.

Doelstelling is om jonge speelsters sneller de aansluiting met de eredivisie te laten vinden. Door op hoog niveau tegen elkaar te spelen hopen de clubs speelsters sneller door te kunnen schuiven naar de selecties.

Elke speeldag wordt er naast zaalvoetbal ook een side-event georganiseerd en hopen de vier verenigingen zo extra publiek te trekken en meiden te interesseren om zaalvoetbal te gaan spelen. Het moet vooral een feestje worden waar de clubs de sport promoten. Later dit seizoen gaan de clubs ook proberen een meiden onder 13-poule mee te laten doen. (foto: D&P sportfotografie)
Pin It
Bekeken: 2963x
https://ee.itk.ac.id/data/