De Alvoco-dames kenden thuis een ongelukkige start van het nieuwe volleybalseizoen tegenover Ardea uit Heerhugowaard, mede doordat een speelster ziek was en een ander geblesseerd. Tijdens de wedstrijd viel nog een speelster uit met een verstuikte enkel. Daarnaast bleek dat Ardea gewoon nog meer ervaren is. De eindstand werd 0-4.

De selectie van de nieuwe trainer Steven van der Plaat uit Amsterdam is een mooie mix van ervaring en jeugdig enthousiasme, waarbij ontwikkeling van het individu voorop staat. Dat gebrek aan ervaring mee zou spelen was dus niet verrassend.

Alleen in de eerste set was Alvoco bij machte goed partij te bieden, getuige de 20-19 tussenstand. Daarna brokkelde de verdediging af en werd er slordig gespeeld. Ardea profiteerde maximaal en won de eerste set met 23-25.

Het begin van de tweede set was niet goed en de Alkmaarse meiden stond al snel achter. Door goede servicedruk wisten ze wel voortdurend bij te blijven maar op de stand van 11-13 ging Cylia Brinksma lelijk door haar enkel en werd de wedstrijd even stilgelegd. Haar teamgenoten waren behoorlijk van slag en konden het goed spelende Ardea niet meer bijhouden. Het werd 19-25.

In de derde en vierde set sloop de slordigheid weer in het spel van Alvoco en wist het ook niet meer die strijdlust van de eerste set naar boven te halen. De sets werden afgestaan met 8-25 en 13-25. (foto: Bob Dijksen)
Bekeken: 2906x