Alkmaar Centraal


Alkmaarders Tom Vermanen en Hein Schouten zijn helemaal klaar met het sluipverkeer in hun straat. Als de Leeghwaterbrug dicht is voor wegverkeer, volgen talloze automobilisten de route via de Karel Doormankade. "Dit loopt helemaal uit de hand", zo laten ze mediapartner NH Nieuws weten.

De drukte is één ding, het rijgedrag waar veel automobilisten is iets heel anders. "Het is woensdag flink uit de hand gelopen", zegt Vermanen. "Je mag hier 25 kilometer per uur, maar ze kwamen aanrijden met 40 à 50 kilometer."

Vermanen benadrukt dat er veel kinderen in de buurt wonen, die gebruik maken van het speelplaatsje pal naast de weg. "Dat is op twee meter afstand. Het leed is niet te overzien als dat een keer misgaat. En dat wil je voorkomen."

Op uitnodiging van de Alkmaarders heeft een vertegenwoordiger van de gemeente kennis genomen van de situatie. Maar omdat de mannen vinden dat de gemeente te traag reageert, hebben ze het heft in eigen hand genomen.

"Dat is de bedoeling", zegt Vermanen over zijn auto die een deel van de weg blokkeert. "Om het verkeer een beetje te belemmeren." Een stuk verderop staat een andere auto half op de weg. "Een beetje zigzaggen. Je kunt hier nu niet harder dan met 15 kilometer per uur doorheen rijden."

Woensdagmiddag ging het bijna mis, vertelt Vermanen. "Eentje was zo gefrustreerd dat ze om moest rijden, dus van boosheid ging ze gas erbij geven. Ik werd kwaad, dus ik heb een kliko gepakt en tegen de zijkant van de auto gegooid. Jammer dat zo moet. Maar zover gaat het, je gaat voor eigen rechter spelen." (foto: NH Media, Sam Hagens)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl