Het college van Alkmaar laat in een reactie op raadsvragen VVD Alkmaar weten dat er geen extra inzet komt om overlast van drugsgebruikers te bestrijden.

De VVD-fractie haalde bij de raadsvragen onderzoek aan waarin stond dat  50% meer Alkmaarders sinds 2013 extra overlast ervaren van drugsgebruikers en hun drugsgebruik. Ook staat Alkmaar in de top 10 van gemeenten met drugsoverlast.

Het college weet van de overlast maar spreekt de door VVD Alkmaar beschreven mate, met focus op de Alkmaarderhout, tegen. "Bij Stadstoezicht zijn nauwelijks meldingen van drugsoverlast bekend. In 2017 zijn bij de politie geen meldingen gedaan met betrekking tot drugs."

Dit jaar zijn in De Hout tot nog toe 95 controles en toezichtrondes gehouden. Er zijn lege wietzakjes en zilverpapier gevonden, maar geen (delen van) spuiten. Daarnaast pleegt Stadswerk072 regelmatig parkonderhoud, maar hieruit volgen geen meldingen van drugsrestanten.

Het college vindt de huidige inzet toereikend. Wel heeft Stadswerk072 opdracht gekregen om in de parken een extra schoonmaakronde te houden en in het vervolg tijdens parkonderhoud scherper op te letten.

 
Bekeken: 2766x