De 44-jarige Romeo D. uit Alkmaar heeft een duur uitgaansavondje achter de rug. Hij mishandelde op 17 juni een portier bij café De Stapper op de Platte Stenenbrug en dit komt hem op een boete van 750 euro te staan, zo besloot de rechter.

Het NHD meldt dat het druk was die avond. Er stond een enorme rij voor de deur. D., die nogal wat alcohol had gedronken kon het niet meer ophouden en verliet de rij om in een ander café naar het toilet te gaan. Volgens D. had de portier zijn plekje in de rij veiliggesteld maar zodra hij terugkwam moest hij achteraan aansluiten.

D. werd kwaad en en greep de portier bij zijn nek en gaf hem een por, zo is te lezen in de krant. De overige portiers van het plein werden gealarmeerd en droegen D. over aan de politie. D. verklaarde dat de portier een discriminerende opmerking had gemaakt en dat daarom de stoppen doorsloegen, maar geen enkele getuige had deze opmerking gehoord.

D. vroeg de rechter zich in te beelden hoe het zou zijn om gediscrimineerd te worden door voor te stellen dat de rechter zich maar eens zwart moest laten spuiten. Dan zou hij wel merken wat discriminatie met een mens doet. De rechter antwoordde dat hij dan evengoed geen andere mensen zou gaan mishandelen.
Bekeken: 3094x