Na het nipte verlies vorige week tegen ’t Gooi, wonnen de Alkmaarse Rugbyers zondag overtuigend hun derde wedstrijd met 53-24 van de Big Bulls uit Almelo.

Al in de eerste minuut scoorde Alkmaar, nadat Wytze Vader de bal tijdens een inworp voor de Bulls veroverde en Sylvester Reimers bediende. Mickey Verhofstad rondde af voor 5-0. De conversie van David Dekker ging ook tussen de palen voor de twee extra punten.

Na de snelle opener werd een kwartier lang niet gescoord. Bij een strafschop voor Alkmaar heerste er enige verwarring, maar uiteindelijk schoot Dekker weer tussen de palen. De thuisploeg had de smaak te pakken en de tweede try volgende snel: Reimers plantte de bal tussen de palen na een break van Verhofstad en Koen Bras. Na de makkelijke conversie stond het 17-0.

De Bulls kwamen daarna terug tot 17-5, maar Vader en Dekker zetten de ruststand op 24-5 via een doorbraak langs de zijlijn en de conversie.

Ook de tweede helft startte Alkmaar voortvarend. Een scrum werd over de achterlijn geduwd en Sylvester Reimers maakte de try. De mannen uit Almelo kwamen terug, maar David Dekker nam het stokje weer over met een try plus conversie (34-10).

De Bulls gaven niet op en kwamen terug tot 34-17, maar Alkmaar was gewoon te sterk. Via try’s van Vader, Kristiaan Koop en Jasper Paauw ging de stand naar 53-17. De laatste try was voor de Bulls, tot blijheid van het team want de vierde is altijd goed voor een bonuspunt in de competitiestand.

Alkmaar Heren 1 staat na drie wedstrijden vierde. De twee voorgangers hebben ook 11 punten, maar scoorden tot nog toe (veel) meer goals.
Bekeken: 2804x