Alkmaar Centraal


Wethouder Elly Konijn-Vermaas opende van het weekend een 'Lekker Bezig' kantine bij Kolping Boys. Voorzitter Ab Groot heeft het certificaat ‘zilver’ in ontvangst genomen voor het gezonde assortiment, dat de Oudorper vereniging tot voorbeeld maakt voor sportclubs in de regio.

Kolping Boys heeft de vijfde Lekker Bezig modelkantine in Nederland. Lekker Bezig is een project van de KNVB, JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) en Sligro om kantines gezonder te maken met advies, recepten, acties en clinics voor sporters en kantinebeheerders.

Lekker Bezig is gericht op voetbal en bij Team:Fit, onderdeel  van JOGG, kunnen alle clubs zich aanmelden. Team:Fit geeft tips, schakelt het Voedingscentrum in voor op maat gemaakt advies, adviseert ook over financiën er omheen en deelt het predicaat brons, zilver of goud uit aan gezonde kantines.

Wethouder Konijn is erg blij met de onderscheiding: “De gemeente omarmt deze gezonde sportkantine en hoopt dat er meer sportverenigingen in onze gemeente geïnspireerd raken. De gezonde keuze moet de makkelijke keuze worden.” Recent onderzoek van regionale media en de NOS wijst uit dat hier nog vooruitgang is te boeken.

Voor meer informatie over de gezonde sportkantine kunt u contact opnemen met Anja Lems van JOGG via 06-18962953 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (foto: Rob Verhagen)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl