Alkmaar Centraal


Op veel schoolpleinen woedt elke dag een kleine oorlog, een pestepidemie – een kopie van de strijd in de volwassen wereld, waarbij sociale media fungeren als pestverdubbelaar. Bamber Delver, auteur van het Handboek tegen pesten, geeft daarom donderdagavond 5 oktober in bibliotheek Alkmaar Centrum handvatten om pesten tegen te gaan.

Pesten is dikwijls niet langer laf, maar 'leuk'. Kinderen nemen het slechte voorbeeld over van volwassenen en maken elkaar op ‘volwassen wijze’ het leven zuur. Ook via app, Instagram, Facebook, Snapchat.

Bamber vertelt verhalen van gepeste jongeren en geeft een presentatie, met handvatten voor ouders, opvoeders en professionals, maar jeugd is ook van harte welkom.

“We moeten weer leren opvoeden in respect en sociale controle in ere herstellen. Leren omgaan met menselijke verschillen. Dat is hét tegengif tegen pesten”, zegt opvoedcoach Bamber Delver. Onlangs verscheen zijn Handboek tegen pesten, met vele interviews met kinderen en jongeren. Op de avond is het boek met korting te verkrijgen.

De lezing begint om 19.30 uur en toegang kost 2 euro. Aanmelden kan op bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda of bij de klantenservice in de bibliotheek (alleen pin).

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl