Vrijdagochtend werd het kaasdragers carillon dat sinds eind jaren ‘60 deel uitmaakt van de Alkmaarse historie voor de derde keer in het bestaan in ere hersteld.

Het werd eind jaren ‘60 in opdracht van Campina Melkunie gemaakt als cadeau aan het voormalige landbouwhuis aan de Helderseweg.

Daar hing het carillon jarenlang bij de hoofdingang, maar tijdens de bouw van het nieuwe Stadskantoor was het te vinden boven de ingang van kaasfabriek ‘De Prinses’ in Ursem waar het tot 2002 hing.

In 2005 werd het kaasdragers carillon vakkundig gerestaureerd voordat het tot eind 2008 op dezelfde plek aan de muur van het nieuwe Stadskantoor hing. Daarna verdween het jaren in een opslag.

Diverse nieuwe locaties kwamen in aanmerking maar het regende bezwaarschriften. Met de plaatsing op het voorplein van het stationsgebouw komt een einde aan de omzwervingen van het Alkmaarse kaasdragers carillon.
Pin It
Bekeken: 3674x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/