Alkmaarder Jean-Paul Montanus heeft brons veroverd in klasse 7 tijdens het Europees Kampioenschap paratafeltennis in Sloveneense plaats Lasko.

Montanus plaatste zich overtuigend met drie overwinningen als poulewinnaar voor de achtste finale, die hij eenvoudig won met 3-0 van de Spanjaard Jordi Morales. In de kwartfinale sloeg hij Miroslav Jambor uit Slowakije van de tafel met de games in 11-3, 11-3 en 11-1.

De halve finale was een zeer spannende wedstrijd tegen Maksym Nikolenko uit Oekaïne.  Montanus kwam tweemaal op voorsprong maar moest met 7-11 in de vijfde game de winst toch aan zijn tegenstander laten.

Voor de linkshandige Parasporter van Alkmaar 2016 restte een gedeeld derde plaats, waar hij twee jaar geleden nog de titel won. Toch kan hij hier tevreden over zijn.

Nederland ging dankzij Kelly van Zon uit Dongen met nóg een bronzen plak naar huis. (foto: nttb.nl)
Bekeken: 2681x