Na raadsvragen van GroenLinks Langedijk kwam half september Leefbaar Alkmaar ook al met vragen over de lening van 1,5 miljoen van recreatieschap Geestmerambacht aan natuurbegraafplaats Geestmerloo. Nu heeft ook GroenLinks Alkmaar vragen gesteld aan de raad.

Zowel Alkmaar als Heerhugowaard en Langedijk participeren in het recreatieschap. Schagen en de Provincie stapten hier in januari 2017 uit. Dit bracht onzekerheid met zich mee over de financiële positie omdat er in augustus nog geen overeenstemming bereikt was over de uittreedsom van de provincie, die substantieel bijdroeg aan het beheer en onderhoud van het recreatiegebied. Volgens gemeente Alkmaar was de verstrekking van 1,5 miljoen overigens geen probleem.

GroenLinks Alkmaar is, net als GroenLinks Langedijk en Leefbaar Alkmaar, van mening dat als het hier inderdaad om een lening gaat, de raad van te voren geïnformeerd had moeten worden. Er zitten namelijk wat risico's aan de lening. Zo is niet te zeggen of de natuurbegraafplaats een succes gaat worden. In Gouda zijn er bijvoorbeeld in twee jaar tijd slechts zeven natuurbegrafenissen geweest.

De colleges houden vol dat het om een investering gaat en dat uitvaartcentrum Dunweg liquide genoeg is om eventuele klappen op te vangen en de gemeente terugbetaalt door middel van een erfpachtcanon. In een gerechtelijke uitspraak wordt door de gemeente wel over een lening gesproken. Dit geeft een verkeerde voorstelling van zaken, vinden de partijen, en daarom willen zij opheldering.
Pin It
Bekeken: 3597x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/