Alkmaar Centraal


The Velvet Underground debuteerde 50 jaar geleden met The Velvet Underground & Nico en drukten zo een dikke stempel op de rockgeschiedenis. De plaat gaat dit najaar op tour en zal tien grote podia door het hele land aandoen, waaronder op zaterdag 14 oktober Podium Victorie in Alkmaar.

Tijdens deze tribute tour wordt het album integraal gespeeld door een all-star gelegenheidsformatie bestaande uit: Carol van Dyk (Bettie Serveert), Maurits Westerik (Bewilder), Henk Koorn (Hallo Venray), Jerry Hormone & The Tambles.

Het album was maar weinig succesvol na de release, maar groeide daarna uit tot een van de meest invloedrijke rockalbums aller tijden, met de iconische bananenhoes van Warhol en elf tracks waarbij rock ’n roll en avant-garde elkaar afwisselden.

The Velvet Underground & Nico inspireerde artiesten als David Bowie, The Kinks, The Rolling Stones, Joy Division en Sonic Youth. Het is het vinyl-album dat de meeste muziekliefhebbers kapot gedraaid en verfomfaaid in hun platencollectie hebben staan.

De tribute begint om 20:30 uur. Kaarten kosten 20 euro en zijn te koop via podiumvictorie.nl en aan de deur. Er zijn ook groepstickets.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl